Aktuelt

Når vi præsenteres for forandringer, reagerer vi forskelligt… eller gør vi?

30.01.2017

Mennesker er naturligvis forskellige, men der findes særlige reaktionsmønstre, og ved at være bevidst om disse, vil vi have lettere ved at få succes med vores forandringer.

Når vi benytter Elisabeth Kübler-Ross’ forskning i planlægning af forandringer, bliver vi i stand til at forebygge en række problematikker for individet i processen.

Læs mere her

 

Når vi præsenteres for forandringer, reagerer vi forskelligt… eller gør vi?

Mennesker er naturligvis forskellige, men der findes særlige reaktionsmønstre, og ved at være bevidst om disse, vil vi have lettere ved at få succes med vores forandringer.

Når vi benytter Elisabeth Kübler-Ross’ forskning i planlægning af forandringer, bliver vi i stand til at forebygge en række problematikker for individet i processen. Selvfølgelig reagerer vi forskelligt på forandringer. Hvordan vi reagerer, afhænger nemlig af mange faktorer:

  • I hvor høj grad vi bliver påvirket af forandringen, og således i hvor høj grad man som forandringsleder er i stand til at se forandringen i interessenternes og interessentgruppernes perspektiv. Dette kan være afgørende for at forstå påvirkningen.
  • Tiltroen til og erfaringen med dem som præsenterer forandringen. Det vil sige, at dem som håndterer og står som afsender på kommunikationen kender modtageren og har en fornemmelse af, hvordan budskabet modtages.
  • Om forandringen falder sammen med andre forandringer, såvel private som arbejdsrelaterede. Forandringer kan fremstå svære eller lettere alt efter, hvad din nuværende situation er. Dermed kan forståelse for og kendskab til dine medarbejdere være en afgørende faktor.
  • I hvor høj grad man selv kan påvirke forandringen og processen omkring den. Mulighed for medarbejderinvolvering og feedback kan være med til at påvirke og udvikle forandringen.

The Change Curve, som illustreret her, er en personlig rejse gennem forandring, og som forandringsleder kan man ikke forvente, at alle påvirkede vil gennemgå det samme forløb. Vores personlighed, livserfaring, situation samt timingen for forandringen kan alt sammen have betydning for, hvordan vi reagerer og hvor hurtigt. 

Gratis introduktion til Change Management

Se kursuskalender her

 

 

 

 

 

Få vores nyhedsmail

Vi giver dig gode råd fra vores eksperter, invitationer til spændende events og inspiration til din kompetenceudvikling – direkte i din indbakke.

Vores nyhedsmail udkommer ca. 6 gange om året, og du kan når som helst afmelde dig igen.

Husk at give dit spamfilter besked om at godkende mails fra adressen @rba.dk, så du får dine mails i din indbakke.

Derfor skal Kasper på kursus

30.01.2017

Vi oplever, at der kan være mange forskellige grunde til, at man vælger at tage et kursus i Change Management.

Læs her om IT-forretningskonsulent Kasper Karnbaks personlige motivation for at deltage.

Måske bliver du også inspireret til at tage et kursus i Change Management.

Læs mere her

Derfor skal Kasper på kursus

Vi oplever, at der kan være mange forskellige grunde til, at man vælger at tage et kursus i Change Management. Læs her om IT-forretningskonsulent Kasper Karnbaks personlige motivation for at deltage. Måske bliver du også inspireret til at tage et kursus i Change Management.

Kasper Karnbak beskriver sig selv som menig medarbejder i en virksomhed fuld af forandring. Store dele af IT-afdelingen er blevet outsourcet til en ekstern leverandør: ”Det er en stor forandring for mig og for virksomheden”. Som IT-forretningskonsulent har han stor kontakt til interne medarbejdere, og derfor har han lyst til at forstå, hvordan disse større forandringer påvirker kollegaerne.

Selvom mange virksomheder styrer deres projekter og programmer efter velafprøvede metoder, oplever de alligevel udfordringer med at få forandringsinitiativerne til at skabe de ønskede resultater og slå rødder i organisationskulturen. Det skyldes ofte, at der i mange virksomheder mangler fokus på de enkelte medarbejdere, som til dagligt skal anvende de nye produkter eller tage de nye arbejdsgange i brug.

Change Management er en best practice-metode, som kan hjælpe virksomheder med at håndtere det menneskelige aspekt ved forandringer. Kasper forklarer, at hele den virksomhed han arbejder for skal til at tænke på en ny måde. Han forventer således at kunne bruge den grundlæggende teori fra kurset til at opnå en større forståelse for måden, hvorpå hans kollegaer reagerer og tænker i forandringsprocessen. Desuden håber han, at kurset vil give ham bedre kompetencer til at kunne sparre med sine overordnede.

Ifølge Kasper Karnbak er Change Management ikke kun brugbart professionelt: ”Efter jeg er begyndt at læse på materialet, kan jeg nærmest se min egen udvikling for mig, og jeg kan se, at jeg ydermere kan få gavn af det privat.” Her hos Rovsing glæder vi os til at følge Kasper og finde ud af, hvordan de nye kompetencer skaber forandring i hans hverdag.

Er du blevet nysgerrig på Change Management? Læs mere om vores kurser eller tilmeld dig et gratis introduktionsseminar.

 

Gratis introduktion til Change Management

Se kursuskalender her

Rovsing flytter i nye lokaler!

18.08.2016

Kære Kursister og Partnere.

Det er med stor fornøjelse, at vi kan annoncere, at vi pr. 1. august er flyttet i nye flotte lokaler i Tuborg Havn.

Du kan fremover besøge os på følgende adresse:
Rovsing Business Academy A/S
Philip Heymans Allé 3, 4. Sal
2900 Hellerup

Læs mere

RBAbygning2

Kære Kursister og Partnere.

Det er med stor fornøjelse, at vi kan annoncere, at vi pr. 1. august er flyttet i nye flotte lokaler i Tuborg Havn. Du kan fremover besøge os på følgende adresse:

Rovsing Business Academy A/S

Philip Heymans Allé 3, 4. Sal

2900 Hellerup.

Hvad betyder de nye lokaler for dig som kursist? – Du kan fortsat tage Bus 1A mfl. direkte til døren – Vi byder fortsat på fuld forplejning på vores kurser, men vi løfter niveauet: Fremover vil det være Meyers kantine, der sørger for forplejningen – Vi tilbyder nu gratis parkering lige foran døren. Vi glæder os til at byde dig velkommen i vores nye flotte lokaler.

De bedste hilsner

Rovsing Business Academy A/S